Balkong

 

Interessert i innglassering av balkong?

Beboerne i Eitillstad borettslag godkjente for noen år tilbake at innglassering av balkong skal være tillatt. Det er da beboer som bekoster dette selv og tar direkte kontakt med vår leverandør Lumon. (se lumon.no). Det er et krav om at alle må benytte Lumon som leverandør, for at borettslaget som helhet sikrer en lik løsning og utseende for alle. Hvis du ønsker innglassering, så ta direkte kontakt med leverandør og avtal dere imellom. Send også en mail til styret om at dere kommer til å installere dette og når det utføres. E-post rettes til: post@eitillstad.net

 

Rengjøring av balkong

Det er svært viktig at rengjørings- og vedlikeholdsanvisning blir fulgt. Stålbørste, stålull eller andre lignende rengjøringsmetoder må ikke benyttes.

Glass: rengjøres på vanlig måte med vaskemidler og metode som for rengjøring av vindusglass. Det anbefales korte intervaller mellom hver rengjøring av glasset, da alkalisk kalkholdig vann som kommer fra overliggende balkonger kan sette varige merker dersom det ikke blir vasket vekk. Se informasjon fra leverandøren angående vinduer og balkongglass.

Pulverlakkerte flater: anbefales rengjort etter behov, men minimum hvert halvår. Vanlig smuss og flekker kan fjernes med rengjøringsmiddel blandet med vann. Rengjøringsmidlene må ikke inneholde slipe- eller løsemidler, men være et nøytralt vaskemiddel med pH mellom 5-8.

Lakkoverflater vil normalt forandres med tiden og etter flere års eksponering kan det være behov for oppgradering av lakkoverflaten. Pussing/polering er derfor en effektiv måte å foreta oppgraderinger på. Før pussing må flatene rengjøres som nevnt over. Deretter påføres pussemiddel med en lofri klut og gni godt med hånd eller maskin. (anbefalt produkt: Penquin Rubbing fra Jotun Paints.) Det anbefales å polere overflaten etter pussing for å fremheve glansen. Påfør poleringsmiddel med lofri klut og gni godt med hånd eller maskin. Avslutt med å tørke over med en tørr, ren klut. (anbefalt produkt: Penquin Shiny fra Jotun Paints)

Reparasjon av skadet lakkoverflate: Hvis det oppstår skader i lakkoverflaten, er det viktig å reparere skaden så snart som mulig. Dette gjøres på følgende måte: Overflaten må være fri for smuss, olje, fett el.l. (se rengjøringsprosedyre). Området som er skadet og metallet blottlagt, slipes med sandpapir før påføring av primer. Fukt en lofri klut med Xylene og tørk godt over for å rense flaten som skal overlakkeres. Anbefalt primer: Penguard HB (Jotun Paints) Anbefalt reparasjonslakk: Hardtop AS, Hardtop HB, New Weatherguard eller Correx (alle fra Jotun Paints) NB! Husk å benytte riktig fargekode: RAL7021 Hvis det ønskes ytterligere informasjon, kan Jotun kontaktes.

Klikk her for mer info om vedlikehold av balkong (åpnes i nytt vindu)