For tiden opplever noen at varmen bortfaller fra radiatorene. Her er en forklaring på utfordringen:

Varmtvannet vi bruker kommer fra fjernvarme levert av Hafslund.

Tilførsel av varmtvann er styrt av utetemperaturen. Som kjent vil det på høsten være ustabilt og vil ta tid før vi får jevn varme fra anlegget. Dette forklares delvis med at temperaturen ute varierer mer på høsten. Leveransen fra Hafslund vil være ujevn på bakgrunn av dette.

Varmtvannet til radiatorene sirkulerer i et lukket system og varmen reguleres via en varmeveksler.Spesielt på høsten er det mange som lufter radiatorene. Dette medfører at trykket i anlegget kan synke. Dette vil spesielt gå utover de leilighetene som ligger høyt oppe.For å unngå disse problemene monterte vi for noen år siden en enhet som automatisk skal tilføre mer vann når trykke faller. Denne enheten er nå ute av funksjon og må byttes. Vi kan ikke bytte denne før det blir varmere i været, da anlegget må stenges ned.Inntil så skjer må vi nå manuelt følge opp trykket. Vaktmesteren har inntil videre en daglig rutine på å sjekke trykket i anlegget. Styreleder følger også opp dette.

Som tidligere anbefalt kan det være fint for den enkelte leilighet å ha en vifteovn som et supplerende element i de korte periodene radiatorene ikke kan levere ønsket varmeeffekt.

Mvh styret