Vedlagt følger informasjon fra USBL vedrørende generalforsamling og koronavirus:

 

Informasjon fra USBL vedrørende Koronavirus og gjennomføring av årsmøter og generalforsamlinger

USBL har fått mange henvendelser de siste dagene med spørsmål om hvordan Koronaviruset påvirker generalforsamlinger/årsmøter. 

Kan vi gjennomføre møter?
Alle kunder må forholde seg til gjeldende råd fra myndighetene (Folkehelseinstituttet). I skrivende stund (11.03.2020 kl. 13:20) kan årsmøtene gå som planlagt, men vi oppfordrer til å ta naturlige forhåndsregler med hensyn til hygiene, nødvendig plass i lokalet etc.

Vi anbefaler at dere oppfordrer til bruk av fullmakt hvis man er i karantene eller risikogruppe, og at møtene blir så korte som mulig. 

Videre ber vi dere vurdere om enkeltsaker kan utsettes slik at sakene i innkallingen reduseres til et minimum.

For råd om hvordan man skal forholde seg henvises til Folkehelseinstituttets retningslinjer.

Kan vi avholde møtene digitalt/via Skype?
Det er ikke anledning etter dagens borettslags- og eierseksjonslov å gjennomføre ulike former for digitale årsmøter. NBBL har fremmet et forslag om dette til departementet, men forslaget er ikke fulgt opp enda. 

Bruk av fullmakter
Eiere som ikke ønsker å møte på generalforsamling/årsmøte kan gi fullmakt til andre. I borettslag kan ingen være fullmektig for mer enn en andelseier. I eierseksjonssameier kan en fremmøtt ha ubegrenset antall fullmakter. Verken eierseksjonsloven eller borettslagsloven stiller krav om at fullmektig må være seksjonseier eller andelseier.

Med vennlig hilsen
Boligbyggelaget Usbl 

Leder Forretningsførsel
Heidi Østensen Hole